Fairview, Llandrindod Wells


Extensive refurbishment of a four-storey town house to create 13 new one or two-bed apartments.

Work Details

The Fairview project consisted of the extensive refurbishment of a four-storey town house to create 13 new one or two-bed apartments.

The works included the removal of all internal, elements of the building back to shell, installation of new steel supports to ensure structural integrity, and installation of internal and external lifts. The new apartments had new walls, ceilings and flooring and were decorated throughout. Welsh Housing Quality
Standard and Royal National Institute of Blind (RNIB) standard kitchen and bathrooms were installed in
each apartment. 

Works also included the design and installation of a new M&E system incorporating a full sprinkler system with 3,000 litre tank. External areas were
reconfigured to provide safe access and egress. The new building is fully accessible to people with a range of abilities. The property provides a safe environment
for the residents, providing them with the facilities they need to live independently.

SWG was proud to sponsor the ‘New Name’ competition for the property by providing cash prizes for those short-listed finalists and the winner.